• Adresse: Assedrupvej 12
  • Matrikel: 19 c, 19 d, 19 e

I Assedrup har der været bager fra 1882, hvor bagermester Christian Hansen og hustru Ane Marie Hansen flyttede ind på adressen Assedrupvej 12, ejendommen hvor også smeden havde til huse.

Der ses ingen andre bagere i Assedrup hverken før 1882 eller efter 1890 hvor Christian Hansen forlader byen for at slå sig ned som bager i Vejlby ved Aarhus.<(p>

Om bageren lyder en beretning:

Der boede en bager i Smedegyde. Hans brød var berømt og hans omsætning stor; ikke alene i Assedrup og omegn, men helt til Aarhus og i Aarhus. Forklaringen er den, at han bagte sit sigte- og franskbrød i sødmælk, derfor var det bedre end andres.

Man kørte til Aar­hus med brød 2 gange om ugen, men desværre blev omsætningen i Arhus større end i Assedrup, og så flyttede bageren til Aarhus.

Også dengang fandtes der onde tunger, disse hævdede, at hvis kunderne havde set, hvordan der så ud i bageriet, så var omsætningen ikke blevet så stor.

Mange år efter, at bageren forlod Assedrup, har jeg i Aarhus set brødvogne, hvorpå der stod "Assedrup Brød", så firmanavnet var godt indarbejdet.

Ukendt forfatter