• Adresse: Assedrupvej 53
Nølev Skole, Assedrupvej

I slutningen af 1880’erne begyndte det at knibe med plads i skolebygningen på Nølev Byvej nr. 9, og beboerne havde en del drøftelser omkring et nyt skolebyggeri.

Assedrupborgerne mente, at det måtte være deres tur til at få en skole til byen – Nølev-borgerne fasthold at skolen skulle forblive i Nølev. Enighed kunne man ikke opnå, så det endte med, at man i 1892 indgik et kompromis og byggede en ny skole på bakken midt mellem Nølev og Assedrup.

Skolen på bakken var efter den tids forhold meget moderne med to klasselokaler og en gymnastiksal. Den tilhørende, rummelige lærerbolig var så stor, at der var mulighed for også at huse en andenlærer, men på trods af det fremsynede byggeri, blev der alligevel snart mangel på faglokaler.

I 1938 var skolen igen til debat. Denne gang gik diskussionen på, hvorvidt Saxild eller Nølev Skole skulle udbygges med henblik på senere at blive centralskole for området. Det blev Saxild Skole der løb af med værdigheden.

Nølev Skole blev nedlagt i 1959 og eleverne overført til Saxild-Nølev centralskole. Den gamle skolebygning på Assedrupvej er i dag i privat eje.