• Viggo og Else Simonsen
  • Født: 17 maj 1921
  • Død: 15 maj 2015

Viggo Simonsen er født i Saxild den 17 maj 1921 som mellemste barn af Jens Simonsen og hustru Else Birgitte Laursen Hejgaard på Kjældsdamsgaard.

Han døde den15 maj 2015, og er begravet i Kjældsdamsgaards familiegravsted på Saxild Kirkegaard.

Biografi

Else og Viggo Simonsen

Det stod ikke i kortene, at Viggo Simonsen skulle overtage den gamle slægtsgård, og det var nok også mere af pligt end af lyst, han gik landbrugsvejen.

Viggo havde udlængslen i sig, han var en dygtig gymnast, og han deltog blandt andet i Lingiaden i Stockholm i 1929. Flere højskoleophold kan også skrives på Viggos CV.

Da broderen Hans proklamerede, at han ville læse til jurist, og ikke havde tænkt sig at overtage den fædrene gård, tog Viggo opgaven på sig.

Han giftede sig i 1945 med sin barndoms- og skolekæreste Else Birgitte Laursen Hejgaard, og de to flyttede efter brylluppet ind i et gammelt fodermesterhus uden moderne bekvemmeligheder og uden indlagt vand på Borgvejen i Saxild.

I 1949 flyttede de til et nybygget hus tæt ved Kjældsdamsgaard, og i 1954 flyttede de så endeligt ind på Kjældsdamsgaard. Gårdens stolthed var kvægbesætningen, der gennem årene vandt mange præmier, men i 1963 sadlede Viggo om. Kvægbrug var ikke længere rentabelt. Der blev bygget om og bygget til og en større andeproduktion tog sin begyndelse.

Der var meget at se til for både Else og Viggo, men deres livslange kærlighed var ingen i tvivl om, og sammen klarede de, de mange opgaver landbrugslivet bød på.

Else og Viggo fik børnene Jens, Bente og Inge Marie.

Sønnen Jens er i dag ejer af Kjældsdamsgaard.

Saxild Kirkegaard