De gårde der hørte under David Davidsens Gods, kan stadig ses i og omkring Rude bymidte. Der er matriklerne 2 til 10. Der er gårdene:
Rude Vestergaard, Rudegaard, Rude Hougaard,Rude Nedergaard, Rude Overgaard, Krusesminde, Lilmoesgaard, Lindegaard og ""Slyngborgs gård."
Gå på opdagelse og find selv gårdene.

Her vises et par af de gamle billeder fra gårdene.

Rudegaard,Rude Havvej 109,er i dag en flot og velholdt gård, og det har det givetvis også været i fordums tid, hvor den hørte til de større gårde i området.

På billedet ses Gårdfæster Søren Olesen Thuesen foran gården omkring år 1900

Rudegaard var tvillingegaard med Rude Hougaard,som blev udflyttet fra Rude by i 1870'erne, og som i dag ligger på Rude Havvej 117.

Der er på både Rudegaard, Rude Hougaard og Rude Nedergaard fundet munkesten og rester af brolægning, som antages at stamme fra en tidligere middelalderborg, som menes at have ligget på stedet tilbage i Valdemarernes tid.

Øvrige gårde er:

Rude Vestergaard,Rude Havvej 105

Rude Nedergaard,Rude Havvej 115

Rude Overgaard,ligger lidt gemt, men adressen er Rudevej 153.
Om den går der et sagn om, at der i stalden var en kobås, hvor ingen kreaturer kunne stå, da dyret efter blot et enkelt døgn faldt død om. Grunden var, iflg. sagnet, at når koen besørgede flød affaldet gennem gulvet og ned på Bjergmandens bord, hvilket han prompte straffede for.

Krusesminde, Rudevej 158 (ved David Davidsens sten) har tidligere hørt sammen med Krogsminde, der lå på hjørnet og nu er nedbrudt.

Lilmoesgaard,Rudevej 154

Lindegaard, Rudevej 154

Slyngborgs gård, Rude Havvej 103.