Da kroen lukkede i 1888, måtte man finde på andre ting at lave. Hans Waldemar Alrøe, der var søn af den gamle kroejer, havde et lille værksted, hvor han gik og eksperimenterede, og han lavede mange finurlige ting.

Krohaven indrettede han i en gammel grusgrav, og selvom en del kunstværker er borte, er der fortsat en del tilbage. Ved indgangen til krohaven kan man til højre se en sten, der fortæller at Hans Waldemars splitskæg i 1947 havde siddet urørt på hans hage i 50 år.


Danmarksmonumentet:

”Det hvide Danmarksmonument” symboliserer ”Mor Danmark” bærende Dannebrog over skulderen. På stenen står Fædreland, Modersmål og Fortidsminder er Nationens eje. Ingen tvivl om hvad fabrikantens hjerte bankede for.

Ukendt skulptur ved havebassin

Fin lille skulptur, som vi desværre ikke kender historien arg.

Gravhøj

Gravhøjen i den øverste have fortæller, at i 1927 ville Hans Waldemars far være fyldt 100 år.

Rokkesten

Rokkestenen er opført i 1920'erne i forbindelse med at Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark. Desuden mindes slaget ved Fredericia den 6. juli 1849 hvor Hans Waldemars far deltog.

Den midterste sten symboliserer Jylland og stenene på hver sin side Fyn og Sjælland. Mellemrummene mellem stenene symboliserer Storebælt og Lillebælt. Stenen på toppen af Jylland står for Sønderjylland, som har rokket til både Tyskland og Danmarks side.