Livet i den tætte granskov
Under granernes tætte skygge gemmer skovbunden på et fascinerende mikrokosmos af liv.
Svampe bryder frem i alverdens former og farver, mens mos dækker jorden som et blødt tæppe.
Grankogler, nedfaldne blade og rådne grene skaber levesteder for insekter, smådyr, regnorme og bænkebidere, der langsomt nedbryder det organiske materiale og sender næring videre i skovens kredsløb.

Den fugtige skovbund myldrer med liv. Snegle og tusindben gnaver i svampe og blade, mens edderkopper og rovbiller jager mellem grannålene.
Den nærliggende sø bidrager til fugtigheden og understøtter det rige insektliv, som både skovens smådyr og større beboere nyder godt af.
De mange insekter er afgørende for skovens mange flagermus, der jager dem efter mørkets frembrud. Også egernet er afhængigt af skovbundens spisekammer, hvor den samler både svampe, frø og kogler til vinterens forråd.

Egekrattet – en lysning i skoven
Hvor granskoven åbner sig, og egekrattet tager over, ændrer skovbunden karakter.
Lyset får vilde blomster, bregner og andre typer svampe til at gro mellem de knudrede rødder.
Her roder grævlingen i jorden efter regnorme, insekter og rødder, mens harer og rådyr græsser på de friske urter, også skovmåren finder her både smågnavere, fugle og insekter i den jagt efter føde.
Områdets mangfoldighed og føderige skovbund tiltrækker et rigt fugleliv, hvor alt fra småsangere til rovfugle som musvåge og duehøg kan ses og høres i træernes kroner.